Peder Fredricsson & Malin Baryard-Johnsson



Peder Fredricson inledde sin karriär som fälttävlansryttare där han bland annat vann junior-EM 1989 och blev bäste svensk vid Barcelona-OS 1992. Men 2000 bestämde sig Peder för att satsa enbart på hoppning och resultaten kom snabbt. 2004 vann han Modenas GP, men det stora genombrottet blev OS i Aten 2004 där Peder var med i det svenska silverlaget, dessutom var han nära ytterligare en OS-medalj eftersom han blev delad fyra individuellt på sin dåvarande stjärnhäst H&M Magic Bengtsson.

Nu heter stallets stjärna H&M Arctic Aurora Borealis. Peder och Arctic inledde kampen mot världseliten under vårsäsongen 2009 och tog då en fjärdeplats i Rotterdams GP, en femteplats i Antwerpens GP, en tredjeplats i Hardelots GP och gjorde fina insatser i det svenska landslaget i Super League. Efter en tids sjukdom är Arctic nu på väg tillbaka mot toppen.

Peder är inte bara ryttare utan också en uppskattad konstnär och designer. När han väl har tid att måla brukar tavlorna sälja slut direkt, och runt om i ridsportvärlden är det många företag, organisationer och tävlingar som har Peders loggor.

Peder, 38, är gift med tävlingsryttaren Lisen Bratt-Fredricson, tillsammans har de barnen Carsten och Hjalmar. Familjen bor på en gård på Österlen i Skåne.

Peders intressen vid sidan av hästarna är konst, design, arkitektur, litteratur och trädgård.

 

Sveriges populäraste ryttare slog igenom redan som 21-åring när hon 1996 blev sjua i World Cup-finalen. Fast på hyllan fanns förstås då redan guld från bland annat ponny-EM och EM för Young Riders.

Malin Baryard-Johnsson är svensk ridsports stora affischnamn och även en av de mest populära ryttarna i den internationella ridsportvärlden. 2003 utnämndes Malin och hennes dåvarande stjärnhäst Butterfly Flip till världens bästa ekipage, året efter var Malin och Flippan med i det svenska laget som tog OS-silver i Aten. En annan stor målsättning som uppfyllts under karriären är tio-i-topp-placeringen på ryttarnas världsranking, något som Malin nådde under 2003.

Bland stora mästerskapsframgångar förutom OS-silvret 2004, finns EM-silver i lag 2001, VM-silver i lag 2002, brons i World Cup-finalen 2003 och femteplatsen i EM 2003. Andra roliga segrar är Europafinalen av World Cup i Göteborg 2004, German Masters i Stuttgart 2006 och Bordeaux GP 2008. Hittills i år har Malin tagit flera fina placeringar mot världseliten med H&M Actrice. Målsättningen är att försöka ta en plats i det svenska VM-laget.

Malin, 34, bor med sin man Henrik och deras söner Alvar, 4, och Ed, född 2010, på en gård utanför Norrköping.

Malins intressen förutom hästarna är mode, film och musik.

 

All text är taget från deras Facebook sida!



Sådär.. ifall ni inte visste så mkt om Peder och Malin så vet ni det nu :)
Eftersom jag lagt upp en hel del filmer när dom rider så fick ni lite fakta nu !
//J e s s i c a

Kommentarer
Postat av: Erika

sv;

Min helg har varit bra :)

Kul att hitta på lite med kompisar.



Är lite trött idag bara.

Hur har din helg varit ? :)

2010-10-24 @ 14:37:05
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0